Business Developer - The Netherlands (Dutch required)

Sales, Amsterdam

Business Developer - The Netherlands (Dutch required)

Sales, Amsterdam

Ebury is een FinTech succesverhaal, en is een van de snelst groeiende internationale bedrijven in zijn sector.

Benieuwd naar je toekomstige collega's en je werkweek? Bekijk nu onze video!

WAT IS VEREIST?
* HBO+ denkniveau
* Relevante Sales ervaring
* Affiniteit met Finance
* Ondernemend karakter
* Vloeiend in Nederlands en Engels

WAT KRIJG JE?
* Marktconform salaris + een aantrekkelijke op performance gebaseerde bonus
* 25 vakantiedagen + Goede Vrijdag vrij
* Nooit werken in het weekend
* Intensieve sales trainingen in de eerste maand, wekelijks interne trainingen
* Dagelijks ontbijt
* Maandelijkse borrels

VACATURE
Als Business Developer ben je mede-verantwoordelijk voor het uitbreiden van het klantenbestand van Ebury. Ebury is een financieel dienstverlener die valuta diensten (foreign exchange) en handelsfinanciering (trade finance) aan Midden- en kleinbedrijven (MKB) en MKB+ aanbiedt die internationaal handelen. Je zoekt naar potentiële klanten via bijvoorbeeld LinkedIn, je eigen netwerk of lijsten van relevante beurzen. Je benadert ze en maakt een (telefonische) afspraak. Tijdens het gesprek met een potentiële klant zorg je ervoor dat je goed luistert naar de uitdagingen van de klant. Dit om zo goed mogelijk advies te kunnen geven met als doel het bedrijf klant te maken bij Ebury. Hiernaast ben je regelmatig onderweg naar meetings of naar beurzen om nieuwe contacten te vinden. Eigen initiatief en creatieve manieren om nieuwe relaties te vinden of nieuwe markten aan te boren wordt zeer gewaardeerd.
Wanneer je je persoonlijke target haalt, maak je promotie naar Senior Sales 1. Gemiddeld haal je dit target binnen 6-12 maanden.

"Je moet het leuk vinden om mensen te overtuigen door middel van 'koud' bellen, je moet goed kunnen luisteren en je moet er tegen kunnen dat je soms wordt afgewezen. Enthousiast worden van het hebben en behalen van targets is écht belangrijk in deze rol." - Niels Boisnard | Senior Sales 2

VOORBEELD AGENDA VAN EEN BUSINESS DEVELOPER
Morning report
Tijdens de morning report wordt er verteld wat er zich in de internationale markt heeft afgespeeld de afgelopen 24 uur en bij welke valuta er extra opgelet moet worden. Met deze informatie kan je goed de dag starten en potentiële klanten de meest up to date informatie geven.
Mailen en LinkedIn berichten sturen naar potentiële klanten
Je kunt nieuwe bedrijven zoeken via bijvoorbeeld LinkedIn, je eigen netwerk of via lijsten van relevante beurzen. Belangrijk is om die bedrijven te vinden die te maken hebben met meerdere valuta's en daardoor interessant zijn voor Ebury.
Lunchen + pingpongen met collega's
Je hebt van 12.00-13.00uur pauze. Je kunt dit indelen zoals je wil. Er is een kantine op kantoor waar je kunt lunchen en er wordt ook regelmatig buiten de deur geluncht. Ook is er een pingpongtafel op kantoor die tijdens de pauze veel gebruikt wordt.
Afspraak klant
Je hebt zelf in de hand hoeveel afspraken je inplant. Je kunt ervoor kiezen om veel via de telefoon te doen, maar je kunt ook meerdere afspraken in een week plannen buiten de deur.
1 op 1 met manager
Eens per maand heb je een 1 op 1 met je manager. Hierin bespreek je hoe het gaat en of er nog zaken zijn waar je tegenaan loopt.
Interne training
Tijdens de interne training op vrijdag kan het zijn dat er een bepaalde case wordt besproken, wat de pijnpunten waren en wat je ervan kunt leren. Het kan ook zijn dat er nieuwe producten zijn gelanceerd en dat daar uitleg over wordt gegeven.
VriMiBo
Elke vrijdag hebben we een borrel op kantoor, een keer per maand hebben we een borrel bij een leuke bar op de Zuidas. Dit is elke maand op een andere locatie.

🙂 "Ik heb een leuke dag wanneer ik een paar goede gesprekken heb gevoerd met potentiële klanten en heb kunnen achterhalen wat wij voor ze kunnen betekenen". - Niels Boisnard | Senior Sales 2

🙁 "Een dag is minder leuk wanneer je veel aan het bellen bent en er maar weinig wordt opgenomen of dat het hele korte gesprekken zijn waar je niets mee opschiet". - Niels Boisnard | Senior Sales 2

VOORBEELD UIT DE PRAKTIJK
Wat doe je?

"Je ziet op een lijst van een groente en fruit beurs een potentiële nieuwe klant staan. Hoe ga je te werk?"

In Salesforce zoek je het bedrijf op en kijk je of een collega dit bedrijf niet al heeft geclaimd. Wanneer dit niet zo is, zet je het bedrijf op jouw naam. Vervolgens is het van belang om de juiste informatie over het bedrijf te vinden zodat je kan onderzoeken welke waarde Ebury kan toevoegen aan dit bedrijf. Aan de hand hiervan kan je zelfverzekerd je 'cold call' in gaan. In de meeste gevallen zoek je op LinkedIn naar de 'decision maker', een CFO, CEO of eigenaar en probeer je een telefoonnummer te achterhalen. Je belt direct naar het bedrijf. Wanneer je in gesprek bent, vraag je door over de valuta waarmee ze in contact komen en waar de pijnpunten zitten. Dit koppel je aan wat Ebury voor ze kan betekenen. Vaak vragen bedrijven je om eerst een mail te sturen. Je stuurt een mail met meer informatie en zet direct een herinnering in je agenda dat je een week later weer moet bellen. 

Zodra je merkt dat iemand interesse heeft, proberen we een vervolgstap te plannen, dit kan met een vergelijking zijn op basis van kosten ten opzichte van andere partijen of een afspraak in te plannen. Buiten kostenbesparing hebben we verschillende instrumenten om het risico af te dekken, middels valuta termijncontracten. Zodra een prospect een klant is geworden wordt het contact deels overgedragen aan de dealing afdeling, dealers zijn degene die daadwerkelijk de transacties inboeken. Als business developer (sales) kun je er voor kiezen om nauw betrokken te blijven bij het proces en het klantcontact.

GROEIPAD
In de eerste maand krijg je intensieve sales trainingen. Daarna kan je wekelijks interne trainingen volgen. Na elke promotie neem je deel aan een bootcamp in Madrid. Ook is er de mogelijkheid tot het volgen van CFA (Chartered Financial Analist).

Je groeipad zou er zo uit kunnen zien:
1) Junior Business Developer
2) Business Developer
3) Senior Sales 1
4) Senior Sales 2
5) Head of Desk / Dealer / Key Account Director

WERKEN BIJ EBURY
Ebury is een Fintech bedrijf, dat organisaties helpt bij het overbruggen van barrières die bij het internationaal handelen komen kijken. Ebury werkt wereldwijd samen met ruim 28.000 organisaties, heeft in de afgelopen drie jaar voor € 15 miljard aan valutatransacties gedaan, en doet per maand ongeveer 15.000 transacties in meer dan 140 valuta. Ebury heeft kantoren in meer dan 22 landen en zit in wereldsteden zoals Londen en Sydney.

* Hoofdkantoor in Londen
* Actief in 22 landen
* 24% vrouwen - 76% mannen
* 62 werknemers in Nederland
* 825 werknemers wereldwijd

"Je moet absoluut voor Ebury kiezen als je bij een jong, internationaal, snelgroeiend bedrijf wilt werken en het leuk vindt om met je collega’s regelmatig een borrel te drinken. Je moet niet bij Ebury gaan werken als je niet goed met tegenslagen om kan gaan en niet ondernemend bent". - Armijn Peltekian | Head of HR Benelux

Interested?

Apply today to change the FinTech Industry